27 octombrie, 2017

Accesul Deschis la Informaţie în publicaţii de specialitate

În Săptamâna Internaţională a Accesului Deschis la Informaţie „Deschis pentru a...”bibliotecarii au luat act  de documentele dedicate Accesului Deschis, precum şi informaţii noi la acest subiect promovat pe paginile revistelor de specialitate: MagazinBibliologic, Confluenţe Bibliologice, Biblioteca, BiblioPolisБиблиотековедение,  НТБ,  Библиотечное дело ş.a.




Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2017 (Open Access Week) – un eveniment global, a ajuns în acest an la a zecea ediţie. Tema declarată pentru acest an - „Open in order to…”.

„Deschis pentru a …” – tema din acest an este o invitație de a răspunde la întrebarea cu privire la beneficiile concrete care pot fi obținute prin punerea la dispoziție în mod deschis a rezultatelor științifice. "Deschis pentru a ..." servește prompt pentru a trece dincolo de a vorbi despre deschidere în sine și de a se concentra asupra a ceea ce permite deschiderea - într-o disciplină concretă, într-o anumită instituție sau într-un context specific; apoi să luăm măsuri pentru a realiza aceste beneficii.